Uređaj za liječenje prostatitisa kod kuće

liječenje prostatitisa u muškaraca s posebnim uređajima

Prostatitis zahtijeva veliku pozornost na zdravlje prostate. Da biste povećali učinkovitost terapije, možete razmisliti koji uređaj odabrati za liječenje prostatitisa kod kuće.

Samo po sebi ne može dovesti do potpunog oporavka. Ali kao dio složene terapije može pokazati vrlo dobre rezultate. Takvi su uređaji posebno u stanju poboljšati cirkulaciju krvi i protok limfe. I također: uklonite natečenost i smanjite intenzitet upalnog procesa, imaju bakteriostatski učinak.

Značajke hardverskog tretmana

Fizioterapija može potrajati. Stoga neki muškarci, imajući financijska sredstva, radije kupuju uređaj za liječenje prostatitisa kod kuće, što štedi vrijeme i ne prilagođava se rasporedu klinike.

Aparati se razlikuju po svojoj orijentaciji:

  • Magnetski (poboljšavaju lokalni imunitet i metaboličke procese).
  • Vibroakustični (ublažavaju natečenost prostate i započinju regenerativne funkcije stanica).
  • Električno (smanjiti mišićno tkivo i spriječiti kongestivne simptome).
  • Biorezonancija (aktivirati bolesnikov sustav i organe u zdravom načinu).
  • Laser (djeluju antibakterijski i omogućuju obnavljanje tkiva).
  • Vakuum (poboljšati cirkulaciju krvi i protok limfe, što dovodi do normalizacije procesa u prostati).

Uređaji se mogu koristiti neinvazivno ili transrektalno. U prvom slučaju govorimo o površinskom izlaganju kroz kožu i ostala tkiva ljudskog tijela. Vrlo je prikladan, ne zahtijeva nikakve posebne pripremne postupke i pruža maksimalnu udobnost kada se koristi kod kuće.

Transrektalna metoda izlaganja uređajima uključuje uvođenje masažera izravno u područje prostate kroz anus. Zbog ciljanog djelovanja poboljšava se cirkulacija krvi u zdjeličnim organima, smanjuje se oticanje prostate i smanjuje intenzitet upalnog procesa.

Transrektalni uređaji mogu biti alternativa izravnoj masaži prostate ako pacijent iz bilo kojeg razloga nema priliku posjetiti kliniku. Međutim, o primjeni takve terapije treba razgovarati sa svojim liječnikom.

Osobni pregled pomoći će identificirati indikacije ili, obratno, kontraindikacije za početak tečaja masaže. Ne dopušta svaka vrsta prostatitisa transrektalne učinke na prostatu.

Uređaj za liječenje prostatitisa: koji odabrati?

princip rada uređaja za liječenje prostatitisa

Prvo, morate točno znati svoju dijagnozu. Samo sumnja na prostatitis nije dovoljna za pravi izbor među širokim spektrom moderne medicinske tehnologije. Postoje uređaji specifične orijentacije i možda složenog učinka na genitourinarnu sferu muškarca.

Dakle, za prevenciju i liječenje kongestivnog prostatitisa najbolje je koristiti uređaj koji šalje električne impulse na organ prostate. Pospješuje intenzivno stezanje mišićnog tkiva, što neutralizira kongestivne simptome. Međutim, s kalkuloznim prostatitisom, uporaba takvog uređaja strogo je kontraindicirana.

U prevenciji pogoršanja kroničnog prostatitisa treba obratiti pozornost na složene učinke na genitourinarni sustav. Stoga je vrijedno odabrati uređaj za liječenje prostatitisa kod kuće, sposoban imati protuupalni, analgetski učinak i, ako je potrebno, neutralizirati oticanje prostate.

Termičko djelovanje indicirano je za brzo i učinkovito rješavanje akutnog prostatitisa. I nedopustivo mehanički. Najbolje je dati prednost uređajima za fizioterapiju koji zagrijavaju područje prostate.

Poboljšava protok krvi, pomaže imunološkom sustavu da intenzivno radi, ublažava upalu i ublažava bol. Neki su uređaji čak sposobni imati sedativni učinak, što dovodi do normalizacije općeg stanja pacijenta.

Vakuumski i neinvazivni uređaji postaju vodeći u prevenciji prostatitisa. Jednostavni su za upotrebu i ne uključuju fizičku nelagodu. Takav uređaj za liječenje prostatitisa kod kuće vrlo je jednostavan za upotrebu. A učinak ni na koji način nije inferioran u odnosu na transrektalne i biorezonantne učinke.

Raspon cijena uređaja za prostatitis uvelike se razlikuje. Najjeftiniji predstavnici nalaze se u segmentu električnih medicinskih uređaja. Ali postoje i profesionalni uređaji za fizioterapiju, čiji su troškovi prilično visoki.