Lijek od prostatitisa: brzo, jeftini lijekovi

Liječenje upale prostate – prostatitisa – u većini slučajeva počinje uvođenje antibiotske grupe lijekova u roku od nekoliko tjedana. Uz značajno poboljšanje zdravstvenog stanja, terapijski naravno, kao što obično traje 2-3 mjeseca. Ako se stanje ne poboljšava, može biti potrebno provođenje daljnjih istraživanja.

u nastajanju problema

Mogućnosti liječenja

Terapijske metode se određuje ovisno o vrsti prostatitisa.

Korisni savjeti za liječenje i održavanje zdravlja prostate

Lijekovi od prostatitisa može pomoći ublažiti uobičajene probleme povezane s upalom i proširenje prostate, ublažiti bol i otežano mokrenje, smanjuju učestalost lažno želje za mokrenjem u toku dana i noći. Učinkoviti lijekovi za liječenje problema sa prostatom također se koriste za liječenje kronične upale prostate i pridonose seksualnoj aktivnosti u životnoj dobi.

 • pravovremeno početi primati učinkovite lijekove – ako je prvih oblika prostatitisa pokušajte tablete, koji su također pogodni za naknadno liječenje poslije operacije; za terapiju kroničnog prostatitisa tablete snose glavni simptomi upale;
 • uzimajte dodatke prehrani – moderni farmaceutski na tržištu nudi niz proizvoda, akcija koja je usmjeren na održavanje zdravlja prostate; možete ih uzeti i u preventivne svrhe;
 • pokušajte učinak bilja – za jačanje zdravlja prostate preporučuje se, na primjer, kopriva ili neven; također se možete obratiti za pomoć već spreman za biljni mješavine, prodaja u ljekarnama.

U slučaju pojave teških simptoma prostatitisa, kao što su stalni "kaplje" urina ili bol prilikom mokrenja, odmah se javite liječniku, jer ste izloženi riziku od oštećenja mokraćnih puteva i bubrega.

Liječenje i etiologije

Primjena antibiotika kod prostatitisa bakterijske etiologije je osnovna metoda liječenja. Liječnik može propisati antibiotike, na temelju medicinske prošlosti, kliničkoj slici i drugim čimbenicima koji uključuju dob osobe. Za olakšavanje simptoma mogu se koristiti kao ljekovito sredstvo:

 • Analgetike, protuupalne i antipiretik lijekovi. To su nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAR); najviše jeftin i učinkovit ćete pronaći aspirin grupom.
 • Dio liječenja je prijem pluća laksativa kako bi se spriječilo potencijalne zatvor.

Liječenje kronične bakterijske upale može zahtijevati dugog uzimanja antibiotika, pogotovo ako se znakovi imaju tendenciju da se pojavljuju opet. U određenim slučajevima dodjeljuje dugotrajna terapija s uvođenjem niske doze lijekova, koja je usmjerena na smanjenje širenja infekcije i prevenciju recidiva infekcije mokraćnog sustava (IMS).

Upalni i ne upalni prostatitis

Upalni i ne upalni prostatitis u početku, obično, zahtijeva antibiotik liječenje, jer infekcija nije odmah otkrivena u toku istraživanja. Međutim, stručnjaci upozoravaju da se ne svrsishodnosti dugotrajne antibiotske terapije kada ne postoji sumnja o prisustvu bakterijskih infekcija. Lijekovi koji se primjenjuju u slučaju ove bolesti uključuju:

 • Antibiotici. Bilo koji lijek iz skupine antibiotika – to je brzo sredstvo. U slučaju promatranja poboljšanje zdravstvenog stanja, najvjerojatnije, ima mjesto ne dijagnoza ranije infekcije.
 • Lijekovi protiv bolova i anti-upalni lijekovi (NSAR).
 • Mišićni relaksansi – lijekovi, opuštajući mišiće cijelog tijela, ili alfa-blokatori – dodjeljuje za opuštanje prostate mišića.
 • Inhibitori 5-alfa-reduktaze – lijekovi, inhibirajući (polako) rast prostate.
 • Benzodiazepini – lijekove koji smanjuju anksioznost. Lijekovi ove grupe su u stanju olakšati mokrenje kroz opuštanje mišića oko prostate.
 • Antikonvulzivi – lijekovi koji se koriste za liječenje boli kroničnog karaktera.

Alfa-blokatori

Alfa-blokatori uzrokuju oslobađanje subverticillate opstrukcije smanjenje mišićnog tonusa glatkih mišića vrata mokraćnog mjehura i prostate, do kojeg dolazi kao rezultat blokatora alfa-1 receptora. Lijekovi ove grupe imaju brz početak djelovanja (1-2 tjedna), ne utječu na razinu PSA i minimalno se uključe u seksualne funkcije. Oni mogu dovesti do brzog poboljšanja simptoma i kontrole toka.

Najčešće nuspojave alfa-blokatori uključuju:

 • orthostatic hipotenzija,
 • glavobolje,
 • vrtoglavica,
 • umor,
 • periferni edem,
 • tahikardija i lupanje srca,
 • sublapsa ejakulaciju.
liječenje

Ovi efekti su uzrokovane periferne i centralnim djelovanjem, iako su mnogi od lijekova uroselective. Alfa-blokatori su izbor za ljude sa srednje ili jako izraženim simptomima, koji zahtijevaju brzo olakšanje. Sve alfa-blokatori imaju sličnu kliničku učinkovitost. Ako osoba nije zabilježeno poboljšanje simptoma u trajanju od 6-8 tjedana liječenja, terapija mora biti ukinut, jer je vjerojatnost utjecaja nakon dužeg korištenja zanemariva. Kombinacija prirodnih enzima biljnog i životinjskog podrijetla predstavlja lijek za prostatitisa, koji sadrži proteolitičkih enzim ima pozitivan utjecaj na imunitet i upalne procese (akutne, rekurentne i kronične). Prilikom uzimanja kompleksa i brzo rješenja otekline, modrice i krvni podljevi, bol splasne. Droga ubrzava zacjeljivanje. Takvi preparati su pogodni kao terapiju održavanja pri razne upale:

 • infekcije dišnih i mokraćnih puteva,
 • ginekološki upale,
 • upala prostate
 • upala površinskih vena (uključujući i kod hemoroida).

Također je pogodan kada bol i edem u svezi s ozljedama, stanja nakon operacije (uključujući i kirurške djece u području stomatologije i plastične kirurgije). Lijekovi također pomaže pri upalna aktivnost degenerativnih bolesti zglobova (artritis) i drugih upala mišićno-koštanog sustava. To je dobra alternativa za ljude koji ne podnose nesteroidni analgetici. Alat je također koristan u slučajevima kada je prisutan poremećaj limfne drenaže.

Ekstrakt ploda biljke Serenoa repens. Lijek je biljni proizvod koji se koristi za liječenje problema sa prostatom (urologija), odobren je za muškarce koji pate od urinarnih poremećaja kod benigne hiperplazije prostate u i i II faze ove bolesti i prostatitisa. Prije početka liječenja preporuča se konzultirati s liječnikom. Posjet stručnjaka i preporučuje se u tome slučaju, ako osoba pati od teškoća s mokrenjem, kao i od čestih infekcija urinarnog trakta, bubrežnih kamenaca bolesti (obrazovanje i prisutnost kamenaca u urinarnom) ili, ako je osoba – strastveni pušač. To je kod pušača postoji povećani rizik od razvoja raka mokraćnog trakta. Lijek poboljšava samo probleme povezane s povećanom prostatom, ne naprezati samu hiperplazija. Tako prikladno ankete kod liječnika u redovitim razmacima. Stručnjaka potrebno je obratiti se odmah, ako se otkrije krv u urinu ili spermi, ili bolna potreba za mokrenjem, u pratnji nesposobnosti za mokrenjem (akutna retencija urina). Ako u obiteljskoj prošlosti ima rak, prije liječenje i obratite se liječniku.

Uvijek postoji urological lijek na biljnoj osnovi. Predstavlja kombinaciju ekstrakata od plodova palmi Serenoae Extractum i korijena koprive. To je kombinacija namjerno djeluje na tkivo prostate smanjuju razinu ili aktivnost muških hormona androgena u tijelu, prije svega, zbog inhibicije (blokiranje) enzim 5-alfa-reduktaze. To smanjuje pretvorbu testosterona u dihidrotestosteron (aktivni oblik muškog spolnog hormona) i inhibira enzim aromatazu, nakon čega slijedi pad intracelularne sintezu proteina (obrazovanje intracelularne proteina). Kao posljedica toga, ograničena je na daljnje povećanje obujma tkiva prostate. Kombinacija ekstrakata dovodi do povećanja gubitaka urina i poboljšanje teškoća sa mokrenjem; osim toga, lijek ima neki anti-upalni i lijek za smanjivanje kongestije (smanjenje oteklina) učinak.

Bez konzultacije s liječnikom takav lijek može se koristiti u sljedećim slučajevima:

 • benigna hiperplazija prostate, naročito u ranoj fazi (faza I – II),
 • kod muškaraca srednje i starije dobi kada funkcionalne poteškoće vezane uz benigna hiperplazija prostate, kao što su učestalo mokrenje (posebno noću), poremećaj mokrenja, slab mokraćne stream, osjećaj nepotpunog pražnjenja mokraćnog mjehura i svjetlosnom senzoru)

Nakon savjetovanja s liječnikom lijek se također koristi u sljedećim slučajevima: kao alternativa tijekom praćenja nakon operacije na prostati, kroničnih oblika prostatitisa (upale prostate), ili (u određenim slučajevima), kod žena kada smetnja mokraćnog mjehura.

Zaključak

Prostatitis je bolest, može donijeti puno problema i neugodnosti. To je, zasigurno, zahtijeva liječenje. Terapijske metode moraju biti dodijeljene liječnikom, samo-u tom slučaju nije dozvoljeno!